Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΜΕΝΑ Η ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Κατα την διάρκεια του προσφάτου μουντιάλ είχα ακούσει σε μία αθλητική εκπομπή κρατικού καναλιού, ότι οι οικονομολόγοι είχανε λέει υπολογίσει, ότι συμφέρει στην οικονομία της Ευρώπης, να κατακτήσει η Ιταλία το τρόπαιο.
Και το κατέκτησε, αναρωτειέμαι μήπως ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ;;;;

Όλοι ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο στήνονται κάποια παιχνίδια, αλλά για να βγάλεις πρωταθλητή κόσμου, πρέπει να λαδώσεις ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.

Ήξερα ότι το 34, που το κατέκτησαν οι Ιταλοί για πρώτη φορά, είχε παιχτεί κάτι, γιατί ο Μουσολίνι καμάρωνε στις εξέδρες.
Ήξερα ότι το 54 κάτι βρώμικο παίχτηκε στον τελικό, για να αποτραπεί η κατάκτηση τροπαίου απο χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού. Κι έτσι πήρανε τα πάντσερ τον τίτλο, παρόλο που ο Πούσκα διαμαρτυρότανε για την διατησία που "έσφαξε" τους Ούγγρους.

Για το ερώτημα αν είναι όλα τα μουντιάλ στημένα...κατ'εμέ όχι δεν είναι. Τουλάχιστον όχι με την έννοια του εκ των προτέρων καθορισμού του νικητή του κυπέλου. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να πιστούν τόσο πολλοί αντίπαλοι παίκτες να κατεβάζουν τα σόβρακά τους και να αφήνουν τον προσχεδιασμένο νικητή να θριαμβεύει. Αυτό που συμβαίνει είναι να "σπρώχνονται" ομάδες είτε από τη διαιτησία είτε από αποφάσεις στα τραπέζια.Ομως, για να θριαμβεύσεις σε ένα μουντιάλ ή τέλος πάντων και σε άλλο θεσμό, θέλει κι εσύ να καταβάλλεις προσπάθεια σοβαρή. Αλλιώς όσο κι αν σε σπρώχνουν, αν δεν δώσεις κι εσύ ώθηση τότε...αντε γειά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: