Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Παρά το "Χ", το ντέρμπι είχε νικητή
Παρά το "Χ", το ντέρμπι είχε νικητή



Νικητής υπήρξε στο χθεσινό ντέρμπι παρά το «Χ» και αυτός ήταν το ποδόσφαιρο που πέρασε τα μηνύματα που όλοι θέλουμε.

Η εικόνα των «αιώνιων» αντιπάλων αλλά και συμπαικτών στην «χρυσή» εθνική νέων, Νίνη και Μήτρογλου να κάθονται δίπλα δίπλα στον πάγκο και να μιλούν πριν την έναρξη του αγώνα ήταν όλα τα λεφτά.

Κάποιοι θα μιλήσουν για άγνοια κινδύνου από τους «μικρούς» αλλά δεν είναι έτσι. Απλά έχοντας μεγαλώσει και ωριμάσει νωρίς οι δύο πιτσιρικάδες μας έδειξαν πως πρέπει να βλέπουμε έναν αγώνα, ως γιορτή και μια μεγάλη αθλητική (και μόνο) μάχη.

Κλασσικό αποτέλεσμα σε ντέρμπι «αιωνίων», ιδιαίτερα μάλιστα σε πρεμιέρα, που όμως ξεγελά όσους δεν έχουν δει το παιχνίδι αφού υπήρξαν ευκαιρίες.

Μια τιτανομαχία αρκετά συναρπαστική τηρουμένων των αναλογιών (αρχή περιόδου) που απλά της έλειπε...το αλάτι (γκολ).

Ισως γιατί οι νέοι επιθετικοί του Ολυμπιακού (Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα) δεν έχουν μάθει ακόμα τις διαστάσεις των τερμάτων στα ελληνικά γήπεδα, επειδή ο Τοροσίδης συνεχίζει να βάζει τα δύσκολα και να χάνει τα εύκολα, φυσικά διότι Νικοπολίδης και Μάλαρτζ αντέδρασαν σωστά στις περισσότερες φάσεις και λόγω του γεγονότος ότι ο Παπαδόπουλος αιφνιδιάστηκε στη φάση που βρέθηκε μόνος του και δεν έπραξε ανάλογα με πέρυσι στο Καραϊσκάκη.

Οπως και να έχει το παιχνίδι, ήταν σαφώς μια νίκη του «fair play», όσον αφορά (σχεδόν στο σύνολό τους) τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα αλλά μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα αντιαθλητικά.

Η εικόνα των ποδοσφαιριστών στην αρχή (όλοι αγκαλιασμένοι στο κέντρο, τηρώντας ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές) έστειλε το μήνυμα για μια ακόμα φορά ότι το ποδόσφαιρο ενώνει και μπορεί να δώσει χαρά στους αληθινούς φιλάθλους.
Ευτυχώς η ατμόσφαιρα σε γενικές γραμμές δεν εκτραχύνθηκε και αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε.
Στο αγωνιστικό κομμάτι Πεσέιρο και Λεμονής δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο σκάκι και δεν τα πήγαν άσχημα αν και δίστασαν σε κάποιες στιγμές.

Οπως ο Πορτογάλος που άργησε υπερβολικά να «ρίξει» στο παιχνίδι τον Ν’ Ντογιέ, τον παίκτη που ήταν φανερό ότι μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες του ματς.

Απο την πλευρά του ο Ελληνας τεχνικός κράτησε υπερβολικά στο παιχνίδι τον Κοβάσεβιτς και δεν χρησιμοποίησε τον «μπαρουτοκαπνισμένο» σε τέτοια ντέρμπι Κωνσταντίνου.

Η ανάπτυξη των ομάδων δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο (επιμένουμε όμως ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς και οι ομάδες δεν έχουν «δέσει») αλλά το πάθος, το πείσμα περίσσευαν και η αδρεναλίνη στο φινάλε «χτύπησε» κόκκινο.
Οι βασικές απουσίες των δύο ομάδων (Σαλπιγγίδης, Ιβανσιτς - Τζόρτζεβιτς, Ραούλ Μπράβο) ήταν φανερές αλλά από την άλλη πλευρά νεαποκτηθέντες παίκτες έδειξαν σαν να πάιζουν...χρόνια στους «αιώνιους» με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γκαλέτι, αλλά και τους Λεντέσμα και Μάτος.

Είπαμε για περισσότερο θέαμα, θα πρέπει να έχουμε υπομονή από όλες τις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός μετά από 13 συνεχόμενες νικηφόρες πρεμιέρες «κόλλησε» όπως και το 1994 κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά με βάση το νόμο του ποδοσφαίρου οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που δεν πλήρωσαν τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες.

Είπαμε ότι η ατμόσφαιρα ήταν σχεδόν άψογη, καθώς ήταν απαράδεκτα τα υβριστικά συνθήματα από τους φίλους του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα αυτά προς τον Παρασκευά Αντζα (ο οποίος επίσης είναι απαράδεκτο να...χτενίζει τα μαλλιά του με τέτοιο τρόπο).

Κατά τα άλλα στην πρεμιέρα φάνηκε ότι ο παλιός (Λάρισα, Εργοτέλης και Ατρόμητος) είναι αλλιώς και οι νέοι χρειάζονται επίσης πίστωση χρόνου.

Υ.Γ. Αρχίζει το ταξίδι στο όνειρο με την εθνική μας ομάδα του μπάσκετ. Μετά τη Σερβία και την Ιαπωνία αυτή τη φορά ο τόπος είναι η Ισπανία, αλλά ο προορισμός ίδιος. Η κορυφή και η απογείωσή μας στους ουρανούς από τους 12 κολοσσούς του «Δράκου» Παναγιώτη Γιαννάκη.
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.

ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΩ ΕΓΩ .Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ.ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ .Ο ΠΑΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΧΑΧΑΧΑ.ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ .ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΕΤΟΣ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΛΗΤΕΣ.