Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

"Ωραίος καιρός ....σήμερα"!

Τα τυπικά απομένουν, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Λάζαρου Παπαδόπουλου στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οπως τόνισε ο έλληνας σέντερ σε ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, τις επόμενες ημέρες θα διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Οπως εξήγησε, λοιπόν, ο Λάζος: "Εχω πρόταση από τη Ρεάλ και τις επόμενες ημέρες σταματάμε τις διαπραγματεύσεις και θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες".

Παράλληλα, όπως χαριτολογώντας είπε, έχει και ένα έξτρα κίνητρο, για να αφήσει τη Μόσχα: "Στη Μόσχα ήταν πολύ καλά, αλλά στη Μαδρίτη έχει καλύτερο καιρό...".




Στο δρόμο της επιστροφής ...με εμπόδια

Βασίλης Σπανούλης
Οσο περνούν τα 24ωρα, ο επόμενος προορισμός του Βασίλη Σπανούλη φαντάζει όλο και περισσότερο με μεγαλύτερο γρίφο. Βέβαια, μπορεί και να μην υπάρξει επόμενος προορισμός, σε περίπτωση που οι Ρόκετς αποφασίσουν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους. Στις ΗΠΑ, πάντως, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την ...υπεροπλία του Χιούστον στους κοντούς. Θεωρείται βέβαιο πως κάποιος θα αποχωρήσει. Αραγε, ποιος θα είναι αυτός;


Με την προσθήκη του Ααρον Μπρουκς από τα draft, οι Ρόκετς μετρούν 6 κοντούς (Ρέφερ Αλστον, Λούθερ Χεντ, Μάικ Τζέιμς, Βασίλης Σπανούλης και Τζον Λούκας είναι οι υπόλοιποι). Νούμερο αρκετά μεγάλο για τη φιλοσοφία του ΝΒΑ.

Κάποιος, λοιπόν, πρέπει να φύγει, αν συνυπολογίσουμε την λειψανδρία στους ψηλούς, όπου ο μοναδικός που έχει συμβόλαιο είναι ο Γιάο Μινγκ. Οι Τσακ Χέιζ και Ντικέμπε Μουτόμπο είναι free agent και ήδη γίνονται κινήσεις από τον GM του Χιούστον, Ντάριλ Μόρεϊ, για να αποκτηθεί ένας ψηλός με ανταλλαγή.

Στα σενάρια ανταλλαγής εμπλέκεται αναγκαστικά και το όνομα του V-Span, όπως και όλων των υπολοίπων κοντών της ομάδας. Σύμφωνα με το hoopsworld.com, πιο πιθανός για να αποχωρήσει είναι ο Ράφερ Αλστον (ο βασικός πόιντ γκαρντ υπό τις οδηγίες του Βαν Γκάντι) με προορισμό τους Μπόμπκατς.

Στις Houston Chronicle και Sun Sentinel του Μαϊάμι αναφέρεται πως κανένας κοντός του Χιούστον δεν είναι σίγουρος για του χρόνου.

"Δεν τον αφήνουν"

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, τον θέλει, ο ίδιος έχει ...φωτογραφίσει την επιστροφή του στο τριφύλλι, ωστόσο οι πληροφορίες που ήθελαν την ομάδα του Χιούστον να αποδεσμεύει τον Βασίλη Σπανούλη, ακόμα και μέσα στην ημέρα (1/7), δεν επιβεβαιώνονται από το περιβάλλον του παίκτη.

Οπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπός του, Μίροσλαβ Ραζνάτοβιτς, σε σχετική ερώτηση του Sport.gr: "Οι Ρόκετς δεν θέλουν να τον αφήσουν. Δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα του Βασίλη"!

Τo Sport.gr επικοινώνησε και με τον αρχισυντάκτη της "Houston Chronicle", Τζόναθαν Φέιγκεν, ο οποίος είπε: "Τον ήθελαν πίσω και είναι πολύ απογοητευμένοι που δεν βρίσκεται τώρα στο Χιούστον, για να προπονηθεί με τους καινούργιους του προπονητές, όπως κάνει ο Γιάο Μινγκ και οι υπόλοιποι rookies. Δεν μπορώ να πω αν θα τον αφήσουν ελεύθερο, για να παίξει σε άλλη ομάδα, όμως δεν είναι αυτή η πρόθεσή τους".

Ανέλαβε τη Χαλκίδα ο Καραγιάννης

Με τον Νίκο Καραγιάννη στον πάγκο της θα πορευτεί τη νέα αγωνιστική περίοδο η Χαλκίδα. Ο νεαρός, αλλά έμπειρος, τεχνικός συμφώνησε με τη διοίκηση των νησιωτών και θα είναι ο αντικαταστάτης του Θανάση Γιαπλέ (πήγε στον Ιωνικό Λαμίας ως συνεργάτης του Μπάνε Πρέλεβιτς).

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν άκρως παράξενη για τον Καραγιάννη. Αφού κατέκτησε το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα με ομάδα του Βύρωνα, ανέλαβε τις τύχες του Δούκα, ο οποίος όμως υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική. Στη Χαλκίδα ευελπιστεί να πετύχει κάτι αξιόλογο και γιατί όχι να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1.